کالاهای ترانزیتی شامل کدام نوع از کالاها می باشند و چه ویژگی هایی دارند؟ منظور از ترانزیت، ورود کالا از یک مرز کشور و خروج آن از طرف دیگر مرز می باشد. هیچ گونه حقوق و عوارض گمرکی به این کالاها تعلق نمی گیرد و اجازه فروش آن در کشور وجود ندارد. در ادامه مطلب به طور دقیق تر به بررسی کالاهای ترانزیتی می پردازیم.
کالاهای ترانزیتی
کالاهای ترانزیتی از چند جنبه با سایر کالاها متفاوت می باشند. اما بهتر است قبل از بیان این تفاوت ها به تعریفی از این نوع کالا اشاره کنیم. کالاهای ترانزیتی کالاهایی هستند که از یک مرز وارد کشور و از طرف دیگر مرز خارج می شوند. به طور مثال محموله از مرز شرقی ایران وارد و از مرز غربی خارج می شود. این کالاها به هیچ وجه نمی توانند در کشور ایران به فروش برسند وحقوق و عوارض گمرکی به آن ها تعلق نخواهد گرفت. حتما این سوال در ذهن شما به وجود آمده که اگر به هر دلیلی این کالا از کشور خارج نشد و به فروش رسید تکلیف چیست؟ طبق قانون، گمرک در این شرایط می تواند درخواست خسارت کند و تمام حقوق ورودی و همچنین سایر هزینه ها را از تاجر مطالبه کند. افرادی که سابقه زیادی در حوزه واردات و صادرات کالا دارند به خوبی با اصطلاحات آن آشنا هستند. اما اگر تازه وارد هستید توصیه می کنیم قبل از مشورت با مشاور بازرگانی یا مراجعه به شرکت بازرگانی واردات صادرات کالا، اقدام به مطالعه قوانین بین المللی کنید.
برای انجام خدمات بازرگانی همین الان تصمیم بگیرید
انواع ترانزیت
ترانزیت به خارج از کشور
ترانزیت به داخل کشور
روش های ترانزیتی
در ارسال کالاهای ترانزیتی روش های مختلفی وجود دارد که می توان به دریایی، دریایی، هوایی و ریلی اشاره کرد. قطعا هر کدام از این روش ها دارای مزایا و معایبی هستند که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت. مشاور واردات و صادرات کالا می تواند در انتخاب بهترین روش به شما کمک کند.
ترانزیت دریایی
ترانزیت هوایی به عنوان یکی از مهم ترین ارکان واردات و صادرات کالا در هر کشوری از جمله ایران به شمار می رود. زیرا بخش عمده ای از کالاها از طریق ترازیت بین المللی حمل می شوند که می توان به اقلام کشاورزی و غذایی اشاره کرد. این نوع از محصولات به دلیل سرعت فساد و خرابی، باید با سریع ترین روش که همان روش هوایی است حمل شوند. در غیر این صورت خسارات مالی زیادی را متوجه تاجر خواهد کرد.
ترانزیت ریلی
ترانزیت جاده ای
نویسنده