پکینگ لیست یا عدل نامه سندی است که در آن اطلاعاتی از جمله نوع کالا ، وزن ، حجم ، تعداد و … قید می شود. شما می توانید به موجب این سند از نوع کالا حمل شده کانتینر مطلع باشید. در این مطلب شما را با پکینگ لیست و جوانب مختلف آن آشنا می کنیم. پس با ما همراه باشید.
آشنایی کامل با پکینگ لیست
پکینگ لیست چیست و چه کاربردی دارد ؟ اگر مطلب قبلی وب سایت را در خصوص اینویس مطالعه کرده باشید به خوبی می دانید که اسنادی مانند اینویس چه تاثیری در شفافیت اطلاعات و کالای حمل شده دارد. در واردات یا صادرات کالا اسناد مختلفی وجود دارند که یکی از آن ها پکینگ لیست است. این سند شباهت زیادی با اینویس دارد زیرا تمام اطلاعات مربوط به کالا در آن درج می شود. این لیست به عنوان سند عدل نامه نیز شناخته می شود.
صدور پکینگ لیست توسط فروشنده یا ارسال کننده کالا انجام می شود. البته این لیست در شرکت های تخصصی نیز تنظیم و صادر می شود. اگر شرکت در خصوص بسته بندی و ارسال کالا اقدامی انجام داده باشد با درج اطلاعات در لیست عدل بندی محتویات بسته و نوع آن را مشخص می کند.
برای انجام خدمات بازرگانی همین الان تصمیم بگیرید
در چه مواقعی لیست عدل بندی صادر نمی شود ؟
در پکینگ لیست چه مواردی درج می شود ؟
در لیست عدل بندی مواردی از جمله تعداد بسته ، نوع بسته و ابعاد کالا درج می شود. همچنین وزن خالص و وزن ناخالص جزو مواردی است که قید کردن آن ها در لیست ضروری است. ماموران گمرکی اهمیت زیادی به این لیست می دهند و در ارزیابی دقیق آن ها اهمیت بسیار زیادی دارد. عدم مطابقت اطلاعات لیست با کالاهای موجود نوعی تخلف و دستکاری محسوب می شود که پیگیرد قانونی دارد.
نام ، نام خانوادگی و آدرس دقیق فروشنده و خریدار باید در این لیست قید شود. علاوه بر آن مواردی از جمله کشور و محل بارگیری محموله ، تاریخ و شماره فاکتور ، نحوه پرداخت ( اعتباری ، نقدی ) ، شماره قرارداد و … باید نوشته شود.
سایر مدارک لازم برای واردات یا صادرات کالا
همان طور که می دانید واردات و صادرات کالا امری تخصصی است و هر کسی که قصد انجام آن را دارد باید از تجربه کافی برخوردار باشد. اگر تجربه کافی ندارید اما تمایل به انجام این کار دارید توصیه می کنیم به شرکت بازرگانی واردات صادرات مراجعه کنید و از مشاور واردات و صادرات کمک بگیرید. مشاور بازرگانی دارای اطلاعات کافی در این زمینه است و می تواند کمک زیادی به شما کند. علاوه بر لیست عدل بندی مدارک دیگری از جمله گواهی مبدا و اینویس نیز از اهمیت زیادی برخوردار هستند که در ادامه مطلب به معرفی آن ها می پردازیم.
گواهی مبدا
همان طور که از نام گواهی مبدا پیداست به عنوان سندی برای مشخص شدن مبدا کالا می باشد. در این سند فردی که صلاحیت صدور آن را دارد ارتباط کالا را به کشورهای خاص تایید می کند. گواهی مبدا از اهمیت زیادی برخوردار است که بر اساس ضوابط و به منظور اجرای تعرفه های گمرگی صادر می شود.
در واقع هر زمان که خریدار بخواهد از کیفیت و مشخصات کالای مورد نظر اطمینان حاصل کند به گواهی مبدا اکتفا می کند. زیرا این گواهی بر اساس ضوابط و قوانین خاصی صادر می شود و تمام قواعد و اصول در آن اجرا می شود. علاوه بر خریدار سایر ادارات و ارگان ها نظیر بانک ، وزارت خانه ها ، دانشگاه ها ، مراکز پژوهشی و … نیز برای گواهی مبدا ارزش زیادی قائل هستند. از بین تمام ارگان هایی که نام آن ها ذکر شد بانک ، وزارت خانه های صنعتی و کمرگ اهمیت بیشتری به گواهی مبدا می دهند. مواردی از جمله کیفیت کالا ، قراردادهایی مانند تهاتری و پایاپای ، ممنوعیت ها و محدودیت ها برای این ارگان ها و سازمان ها اهمیت بسیار زیادی دارد.
اینویس
اینویس چیست ؟ اینویس همان سیاهه کالا یا فاکتور خرید است که وارد کننده در هنگام خرید از فروشنده دریافت می کند. در این سند نوع کالا و مشخصات مربوط به آن ذکر می شود. وارد کننده می تواند قبل از خرید کالا اقدام به استعلام قیمت کند.
استعلام قیمت به این صورت است که وارد کننده قیمت کالای مورد نظر را از فروشنده های مختلف می پرسد و هر کدام از آن ها قیمت کالا را برای خریدار ارسال می کند. او بعد از بررسی قیمت های مختلف اقدام به انتخاب فروشنده می کند و کالا را از او خریداری می کند. در این هنگام ، شرایط و نحوه پرداخت نیز بررسی می شود که می توان به نحوه پرداخت اعتباری و نقدی اشاره کرد. بعد از اینکه خریدار و فروشنده تمام شرایط را بررسی و تایید کردند خرید کالا انجام می شود. در این سند موارد زیر درج می شوند :
نام ، نام خانوادگی ، شماره تلفن خریدار و فروشنده
تاریخ دقیق خرید کالا
آدرس شرکت یا فرد خریدار
مقدار ، وزن ، تعداد کالای مورد نظر
و …
بهترین کالاها برای صادرات و واردات کدامند ؟
در مطلب گذشته تحت عنوان ” آشنایی با بهترین کالاهای صادراتی ایران ” به کالاهایی از جمله زعفران ، پسته ، برنج و … اشاره کردیم. علاوه بر کالاهای صادراتی باید به کالاهایی از جمله تجهیزات صنعتی ، لوازم جانبی موبایل و … نیز اشاره کنیم که گزینه های مناسبی برای واردات از کشور چین محسوب می شوند. در مطلبی تحت عنوان ” پرسودترین و بهترین کالا برای واردات از چین ” به این موارد و ویژگی های آن پرداختیم. توصیه می کنیم قبل از انجام هر گونه معامله برای واردات یا صادرات به اهمیت و بازار آن در کشور ایران توجه کنید.
نویسنده