گروه بازرگانی تجارت پارسیان دارای کادری بسیار مجرب و با تجربه در همه تخصص های لازم درخدمات بازرگانی، صادرات و واردات انواع کالای مجاز بازرگانی میباشد.

اطلاعات تماس

021-91690742

09102455407

ایران، تهران

تهران،صندوق پستی ۳۵۸-۱۶۵۳۵

info@tejaratparsian.com

نامه های بازرگانی چیست

نامه های بازرگانی چیست ؟ آشنایی کامل

نامه های بازرگانی چیست و دارای چه اصولی هستند؟ در این مطلب قصد داریم به یک موضوع مهم در حوزه تجارت بپردازیم و آن هم نامه های بازرگانی است. اگر می خواهید با پاسخ این پرسش که ” نامه های بازرگانی چیست ؟ ” آشنا شوید تا پایان ما را همراهی کنید.

نامه های بازرگانی چیست

نامه های بازرگانی چیست ؟

نامه های بازرگانی چیست و چه زمانی مورد استفاده قرار می گیرند؟ اگر در حوزه تجارت ، واردات و صادرات کالا دارای سابقه باشید به خوبی می دانید که ممکن است افراد به راحتی به تجار دسترسی نداشته باشند. به همین دلیل در اغلب مواقع مجبور هستند با استفاده از مکاتبات و نامه نگاری اقدام به برقراری ارتباط کنند. موضوع نامه های بازرگانی چیست ؟ اگر بخواهیم به موضوع نامه های بازرگانی اشاره کنیم باید بگوییم که شامل قراردادها ، مکالمات ، نشست ها و سایر گفتگوها می باشد.

واقعیت این است که اعتماد در حوزه تجارت حرف نخست را می زند. کمتر قراردادی را مشاهده می کنید که بدون اعتماد امضاء شود. مکاتبات و نامه های بازرگانی به عنوان بهترین و اصلی ترین راه برای ایجاد اعتماد بین طرفین محسوب می شود. البته این راه می تواند برای سلب اعتماد نیز بسیار مهم باشد. در برخی از مواقع شاهد این موضوع هستیم که کوچک ترین سوء تفاهم می تواند باعث از بین رفتن اعتماد بین طرفین باشد. تمامی این امور تحت نظارت وزارت بازرگانی ایران انجام می شود.

برای انجام خدمات بازرگانی همین الان تصمیم بگیرید

انواع نامه های بازرگانی کدامند؟

انواع نامه های بازرگانی به چند بخش عمده تقسیم می شوند. استفاده از هر کدام از این نامه ها بر اساس و مشکلات پیش رو انجام خواهد شد. برخی از این تقسیم بندی ها دارای شباهت هایی هستند اما توجه به تفاوت های آن ها نیز امری مهم است.

نامه های تجاری

نامه های تجاری به عنوان مهم ترین و اصلی ترین بخش مکاتبات محسوب می شود که هر تاجری در طول سال های فعالیت خود باید به اصول و قواعد آن آشنایی داشته باشد. زیرا حداقل یک بار به نوشتن آن ها نیاز پیدا می کند. موضوع نامه های بازرگانی چیست ؟ موضوع نامه های بازرگانی از تنوع بسیار زیادی برخوردار است و در یک موضوع ثابت خلاصه نمی شود. به طور مثال در این نامه های مباحث و موضوعات مختلفی مانند دریافت کاتالوگ محصول ، دریافت یا پیشنهاد نمایندگی شرکت های خارجی ، ارسال یا دریافت قیمت محصول و …. درج می شود. می توان گفت که نامه های تجاری نوعی سند محسوب می شوند که به صورت مکتوب درآمده اند. به همین دلیل توصیه می شود که در حین نگارش آن ها نهایت دقت را به عمل آورید. در ادامه مطلب به نکاتی اشاره می شود که باید در حین نوشتن این نوع از نامه های بازرگانی به آن ها توجه داشته باشید.
نکات مهم در نگارش نامه های تجاری

– معمولا در دنیای تجارت با افرادی وارد مذاکره می شویم که غیر همزبان هستند. همین امر سبب می شود که اهمیت تسلط به زبان طرف مقابل را متوجه شویم. در حین نگارش نامه تجاری باید به زبان طرف مقابل تسلط کافی داشته باشیم و مفهوم تمام اصطلاحات آن ها را بدانیم.

– قطعا در نامه های تجاری کلمات و عباراتی استفاده می شود که بار حقوقی دارند. توجه به مفهوم و مضمون این عبارات از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اگر در این زمینه سهل انگاری کنید مسئولیت حقوقی آن بر دوش شما خواهد بود.

– بهتر است در نوشتن نامه به نحوی عمل کنید که باعث برداشت مثبت در طرف مقابل شود. از نوشتن جملات دو پهلو و مبهم اجتناب کنید.

– توصیه می کنیم نامه های خارجی را در سربرگ شرکت تنظیم کنید. این کار باعث ایجاد اعتماد در طرف مقابل خواهد شد.

– در دنیای تجارت اصطلاحات زیادی وجود دارد. از این اصطلاحات به موقع و در جای مناسب استفاده کنید. بکارگیری این نوع از عبارات در جای نامناسب پیام منفی به طرف مقابل منتقل می کند.

نامه های بازرگانی چیست

ایمیل تجاری

نامه های تجاری به شکل های مختلفی وجود دارد و همیشه به صورت نامه های کاغذی نیستند. ایمیل نوع دیگری از نامه تجاری محسوب می شود که راهی سریع تر برای ایجاد ارتباط محسوب می شود. متاسفانه در کشور ایران کمتر از این روش استفاده می شود اما ارسال ایمیل در اغلب کشورهای خارجی و توسعه یافته مرسوم است. در ارسال ایمیل نیز نکات مهمی وجود دارد که رعایت کردن آن ها می تواند برقراری ارتباط را تسهیل کند.
نکات مهم در ارسال ایمیل تجاری

– ارسال ایمیل را از ایمیل رسمی شرکت انجام دهید. اگر از ایمیل های شخصی برای برقراری ارتباط استفاده کنید، در ابتدای راه اعتماد زیادی ایجاد نخواهد شد.

– به هیچ وجه متن ایمیل را طولانی و خسته کننده نکنید. زیرا کمتر کسی ایمیل های طولانی را می خواند و به آن ها پاسخ می دهد.

– حتما در ابتدای ایمیل خودتان، جایگاه تان و شرکت را معرفی کنید اما زیاده گویی نکنید.

– اگر می خواهید توضیحات اضافه بدهید یک فایل پیوست ارسال کنید و این توضیحات را در آن قرار دهید.

قراردادهای تجاری

قرارداد تجاری نوعی نامه محسوب می شود. اگر در حوزه تجارت فعالیت می کنید قطعا بارها و بارها با افراد مختلف قرارداد بسته اید. قراردادها می توانند در حوزه های متنوع از جمله تولید محصول ، معامله کالا و .. باشد. در تدوین و امضای قرارداد تجاری باید حداکثر دقت را بکار بگیرید. زیرا این سند قابل استناد در مراجع قضایی است.

اگر در ابتدای فعالیت خود هستید و آشنایی زیادی با قراردادهای تجاری ندارید توصیه می کنیم به شرکت بازرگانی واردات صادرات مراجعه کنید و از مشاور بازرگانی بخواهید که مسائل حقوقی را به بهترین شکل برای شما توضیح دهد. همچنین برای انجام امور وارداتی و یا صادراتی می توانید از مشاور واردات و صادرات کمک بگیرید.

Rate this post

نویسنده

anna

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *