گروه بازرگانی تجارت پارسیان دارای کادری بسیار مجرب و با تجربه در همه تخصص های لازم درخدمات بازرگانی، صادرات و واردات انواع کالای مجاز بازرگانی میباشد.

اطلاعات تماس

021-91690742

09102455407

ایران، تهران

تهران،صندوق پستی ۳۵۸-۱۶۵۳۵

info@tejaratparsian.com

مراحل واردات کالا

صفر تا صد مراحل واردات کالا

در این مطلب قصد داریم شما را با صفر تا صد مراحل واردات کالا آشنا کنیم. قبل از اینکه وارد حوزه واردات یا صادرات کالا شوید باید ابتدا تمام قوانین و مقررات مربوط به آن را بدانید تا دچار خطا و اشتباه در انجام مراحل نشوید. سپری کردن مراحل واردات کالا نیاز به تجربه ، تخصص و مهارت دارد که می توانید علاوه بر آن از شرکت بازرگانی واردات صادرات و یا مشاور بازرگانی کمک بگیرید.

مراحل واردات کالا

مراحل واردات کالا

مراحل واردات کالا کدامند ؟ وارد کننده و فعال اقتصادی که اقدام به وارد کردن اقلام مختلف از سایر کشورها به ایران می کند باید با جوانب مختلف از جمله حمل و نقل بین المللی ، ترخیص کالا از گمرک ، تخصیص ارز و … آشنایی کامل داشته باشد. اگر فردی بدون اطلاع از مراحل واردات کالا ، وارد این حوزه شد قطعا مشکلات و دردسرهای قانونی برای او به وجود خواهد آمد. برای اطلاع از این فرآیند با ما همراه باشید.

برای انجام خدمات بازرگانی همین الان تصمیم بگیرید

دریافت کارت بازرگانی

دریافت و اخذ کارت بازرگانی به منزله شروع فعالیت شما به شکل قانونی است. اگر بدون داشتن این کارت اقدام به واردات کالا کردید امکان ترخیص کالا از گمرک وجود نخواهد داشت. کارت های بازرگانی دارای کاربردهای متنوعی هستند و در دو دسته حقیقی و حقوقی دسته بندی می شوند. تاجران تازه کار و افرادی که به تازگی قصد انجام فعالیت های اقتصادی از جمله واردات یا صادرات کالا را دارند باید به سازمان های مربوطه مراجعه کنند و مراحل لازم برای دریافت کارت بازرگانی را طی کنند.

انتخاب حوزه فعالیت

شما به عنوان یک وارد کننده قصد دارید واردات را چگونه انجام دهید ؟ آیا می خواهید کالای مورد نظر را از یک کشور ثابت وارد کنید یا تمایل دارید با چند کشور مذاکره و و ارتباط برقرار کنید و کالاهای مختلف را وارد کنید؟ در این بخش باید دقیقا حوزه فعالیت خود را تعیین کنید.

آشنایی با قوانین و مقررات

یک وارد کننده باید با تمام قوانین و مقررات بین المللی در این حوزه آشنایی داشته باشد. برخی از قوانین بنا بر سیاست ها ، به طور روزانه تغییر می کند. به طور مثال در حال حاضر واردات و یا صادرات برخی از کالاها ممنوع است. ممکن است فردا یک کالا به این لیست اضافه یا از آن کم شود. تسلط به تمام قوانین یکی از رموز موفقیت شما محسوب می شود. روش های مختلفی برای آگاهی بر این قوانین وجود دارد که می توان به کتاب ها ، سایت و یا شرکت هایی در این حوزه اشاره کرد. مشاور واردات و صادرات نقش مهمی ایفا می کند.

انتخاب کشور و کالای مورد نظر

بعد از اینکه کارت بازرگانی را دریافت کردید ، حوزه فعالیت خود را انتخاب کردید و اطلاعات نسبتا دقیقی درباره قوانین و مقررات بین المللی کسب کردید نوبت به این می رسد که کشور مورد نظر را برای واردات کالا مشخص کنید. در این شرایط باید بر زبان کشور مورد نظر تسلط داشته باشید و بتوانید که به خوبی با آن ها ارتباط برقرار کنید. بعد از اینکه کالا را انتخاب کردید نوبت به مرحله بعد یعنی درخواست پروفرما یا پیش فاکتور خواهید شد.

مراحل واردات کالا

درخواست پروفرما

در مطالب گذشته اشاره کردیم که برای خرید کالا از یک کشور و وارد کردن آن به کشور ایران باید قیمت های مختلفی را از فروشنده ها یا تولید کنندگان استعلام کنید. قطعا هر کدام از آن ها که قیمت مناسب تری را پیشنهاد داد باید بررسی کنید. پس از اینکه از شرایطی مانند قیمت ، کیفیت و … مطمئن شدید از فروشنده بخواهید که پیش فاکتور را برای شما ارسال کند. در این سند تمام مشخصات و اطلاعات مربوط به کالا توضیح داده شده است.

ثبت سفارش

در کشور ایران سازمانی به نام ” صمت ” وجود دارد که هر وارد کننده ای برای خرید کالای مورد نظر باید در این سامانه سفارش خود را ثبت کند. سازمان صنعت ، معدن و تجارت که به عنوان ” صمت ” شناخته می شود باید درخواست شما را مبنی بر واردات کالا بررسی کند و اگر کالا ممنوعیت وارداتی نداشت موافقت خود را اعلام کند. بعد از اعلام موافقت سازمان صمت می توانید بقیه مراحل را طی کنید.

تخصیص ارز

همان طور که می دانید در کشور ایران ارز ترجیحی یا ارز دولتی وجود دارد که قیمت آن پایین تر از ارز موجود در بازار می باشد. این امر به دلیل سهولت در انجام فعالیت های اقتصادی است. تخصیص ارز دولتی به تمام کالاها تعلق نمی گیرد بلکه فقط برخی از آن ها می توانند از این مزیت استفاده کنند.
مراحل واردات کالا

حمل و نقل و بیمه

حمل و نقل و بیمه کالاهای وارداتی از روش های مختلفی انجام می شود. به طور مثال شما به عنوان یک وارد کننده و اطلاع از مراحل واردات کالا باید بدانید که روش های حمل و نقل شامل دریایی ، هوایی ، ریلی و جاده ای می باشد که در مطالب گذشته به طور مفصل به بررسی ویژگی ها ، مزایا و معایب هر کدام از آن ها پرداختیم. شما با اطلاع و آگاهی از قوانین حاکم بر هر کدام از این روش ها می توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید.

ترخیص کالا از گمرک

بعد از اینکه تمام مراحل بالا انجام شد و کالای مورد نظر به کشور وارد شد در گمرک نگهداری می شود. محموله در گمرک بررسی می شود و تمام اسناد و مدارک مربوط به آن باید ارائه شود. شما به عنوان وارد کننده باید از تمام قوانین مربوط به گمرک اطلاع داشته باشید. اگر به هر دلیل قادر به صرف زمان برای ترخیص کالا از گمرک نیستید می توانید شخصی به نام ترخیص کار را استخدام کنید تا تمام مراحل مربوط به ترخیص را به نمایندگی از شما انجام دهد. این فرد باید دارای تجربه و تخصص کافی در این حوزه باشد تا بتواند تمام مدارک مربوطه را به سازمان گمرک تحویل دهد و بار را از گمرک خارج کند. عدم وجود هر کدام از اسناد و مدارک باعث ایجاد اختلال در مراحل ترخیص کالا خواهد شد و شما باید مدت طولانی تری کالا را در گمرک نگه دارید.
Rate this post

نویسنده

anna

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *