در این مطلب قصد داریم شما را با صفر تا صد مراحل واردات کالا آشنا کنیم. قبل از اینکه وارد حوزه واردات یا صادرات کالا شوید باید ابتدا تمام قوانین و مقررات مربوط به آن را بدانید تا دچار خطا و اشتباه در انجام مراحل نشوید. سپری کردن مراحل واردات کالا نیاز به تجربه ، تخصص و مهارت دارد که می توانید علاوه بر آن از شرکت بازرگانی واردات صادرات و یا مشاور بازرگانی کمک بگیرید.
مراحل واردات کالا
برای انجام خدمات بازرگانی همین الان تصمیم بگیرید
دریافت کارت بازرگانی
دریافت و اخذ کارت بازرگانی به منزله شروع فعالیت شما به شکل قانونی است. اگر بدون داشتن این کارت اقدام به واردات کالا کردید امکان ترخیص کالا از گمرک وجود نخواهد داشت. کارت های بازرگانی دارای کاربردهای متنوعی هستند و در دو دسته حقیقی و حقوقی دسته بندی می شوند. تاجران تازه کار و افرادی که به تازگی قصد انجام فعالیت های اقتصادی از جمله واردات یا صادرات کالا را دارند باید به سازمان های مربوطه مراجعه کنند و مراحل لازم برای دریافت کارت بازرگانی را طی کنند.
انتخاب حوزه فعالیت
آشنایی با قوانین و مقررات
یک وارد کننده باید با تمام قوانین و مقررات بین المللی در این حوزه آشنایی داشته باشد. برخی از قوانین بنا بر سیاست ها ، به طور روزانه تغییر می کند. به طور مثال در حال حاضر واردات و یا صادرات برخی از کالاها ممنوع است. ممکن است فردا یک کالا به این لیست اضافه یا از آن کم شود. تسلط به تمام قوانین یکی از رموز موفقیت شما محسوب می شود. روش های مختلفی برای آگاهی بر این قوانین وجود دارد که می توان به کتاب ها ، سایت و یا شرکت هایی در این حوزه اشاره کرد. مشاور واردات و صادرات نقش مهمی ایفا می کند.
انتخاب کشور و کالای مورد نظر
بعد از اینکه کارت بازرگانی را دریافت کردید ، حوزه فعالیت خود را انتخاب کردید و اطلاعات نسبتا دقیقی درباره قوانین و مقررات بین المللی کسب کردید نوبت به این می رسد که کشور مورد نظر را برای واردات کالا مشخص کنید. در این شرایط باید بر زبان کشور مورد نظر تسلط داشته باشید و بتوانید که به خوبی با آن ها ارتباط برقرار کنید. بعد از اینکه کالا را انتخاب کردید نوبت به مرحله بعد یعنی درخواست پروفرما یا پیش فاکتور خواهید شد.
درخواست پروفرما
ثبت سفارش
در کشور ایران سازمانی به نام ” صمت ” وجود دارد که هر وارد کننده ای برای خرید کالای مورد نظر باید در این سامانه سفارش خود را ثبت کند. سازمان صنعت ، معدن و تجارت که به عنوان ” صمت ” شناخته می شود باید درخواست شما را مبنی بر واردات کالا بررسی کند و اگر کالا ممنوعیت وارداتی نداشت موافقت خود را اعلام کند. بعد از اعلام موافقت سازمان صمت می توانید بقیه مراحل را طی کنید.
تخصیص ارز
حمل و نقل و بیمه
ترخیص کالا از گمرک
نویسنده