آگاهی از مراحل ترخیص کالا باعث می شود که شما با قوانین مربوط به آن آشنا باشید و بتوانید روند ترخیص را سرعت ببخشید. ترخیص کالا از گمرک به عنوان یکی از مهم ترین کارها در زمینه واردات کالا به شمار می رود. در این مطلب قصد داریم شما را با مراحل ترخیص کالا از گمرک آشنا کنیم.
مراحل ترخیص کالا
مراحل ترخیص کالا چیست ؟ در زمینه واردات و صادرات کالا موضوعاتی و قوانین مختلفی وجود دارد که توجه به هر کدام از آن ها می تواند عملکرد بهتری ایجاد کند. در هر کشوری قوانین خاصی حاکم است که واردات و صادرات کالا را تحت الشعاع قرار می دهد و مشورت با مشاور واردات و صادرات را ضروری می کند. شما به عنوان وارد کننده باید با این قوانین آشنایی داشته باشید. یکی از مهم ترین قابلیت های شرکت بازرگانی واردات صادرات دارد مراحل ترخیص کالا می باشد. اگر در این حوزه تخصص ندارید می توانید با مراجعه به شرکت هایی نظیر ” تجارت پارسیان ” ترخیص کالای خود را به آن ها بسپارید.
سپردن امور مربوط به ترخیص کالا از گمرک به شرکت های بازرگانی مزایای زیادی دارد که مهم ترین آن ها صرفه جویی در زمان و هزینه است. زیرا این شرکت ها تجربه کافی در این امور دارند و می توانند ترخیص را در کوتاه ترین زمان ممکن و بر اساس قوانین گمرکی انجام دهند. در ادامه به مواردی اشاره می کنیم که جزو مراحل ترخیص از گمرک محسوب می شود.
برای انجام خدمات بازرگانی همین الان تصمیم بگیرید
اخذ پروفرما ، پکینگ لیست و اینویس
در مطالب گذشته تحت عنوان ” اینویس چیست ؟ ” و ” پکینگ لیست چیست ؟ ” به معرفی این دو سند و ویژگی های آن پرداختیم. اولین مرحله از ترخیص کالا ، دریافت و اخذ این اسناد است. تمام اطلاعات مربوط به بار در این اسناد قید شده است.
اخذ مجوز ثبت سفارش بازرگانی
بیمه کردن کالا
تشکیل پرونده
برقراری ارتباط با شرکت حمل و نقل
تایید کارشناس فنی گمرکی
نکات مهم در خصوص مراحل ترخیص کالا از گمرک
تمام مراحلی که در بالا به آن ها اشاره شد جزو قوانین و مقررات حاکم بر گمرک ایران است. تخلف از هر کدام از این قوانین سبب ایجاد مشکلات عدیده ای خواهد شد. ترخیص کالا نیاز به دانستن نکاتی است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
– علاوه بر آگاهی از تمام مقررات و قوانین حاکم بر گمرک باید مجوزهای ضروری را در دست داشته باشید. این مجوزها نشان می دهد که واردات کالا به صورت قانونی بوده و هیچ قاچاقی در این زمینه رخ نداده است. غالبا این مجوزها دارای تاییدیه سازمان های ذیربط می باشد.
– در مطالب گذشته به اهمیت داشتن کارت بازرگانی اشاره کردیم و گفتیم که داشتن این کارت به منظور واردات یا صادرات کالا بسیار ضروری است. در دست داشتن کارت بازرگانی ثابت می کند که تمام فعالیت های شما در زمینه واردات و صادرات کالا به صورت قانونی و تحت تایید مراجع ذیصلاح انجام می شود.
– تعیین ارزش کالای ترخیصی از دیگر موارد و نکاتی است که باید توجه ویژه ای به آن داشته باشید. ارزش هر کالا در مرز کشور با قیمت های مختلفی مشخص می شود. توصیه می کنیم در زمینه ترخیص کالا از کمرگ با یک مشاور بازرگانی صحبت کنید.
مراحل اصلی و مهم در ترخیص کالا
در این بخش به برخی از مراحل ترخیص کالا از گمرک می پردازیم که از اهمیت بیشتری نسبت به سایر مراحل برخوردار هستند. به منظور ترخیص کالا از گمرکات باید اسناد و مدارکی را به آن ها تحویل دهید که علاوه بر معرفی شما به عنوان یک تاجر ، قانونی بودن فعالیت و درخواست شما را نیز نشان می دهد. این مدارک شامل اظهارنامه واردات کالا ، ترخیصیه گمرک ، اینویس ، پروفرما ، پکینگ لیست ، وکالتنامه رسمی و ، پروانه صادراتی ، کارت بازرگانی ، مجوز ثبت سفارش بازرگانی و گواهی مبدا است. علاوه بر این موارد باید قبض انبار و بارنامه را نیز در دست داشته باشید. تمام این مدارک باید به اداره گمرک ارائه شود.
اظهارنامه
ارائه اظهارنامه جزو ضروری ترین کارهایی است که جزو مراحل ترخیص کالا محسوب می شود. اظهارنامه دارای دو فرم است که وارد کننده موظف به تکمیل و ثبت آن است. اظهارنامه ها بعد از ثبت ، در دو مرحله به نام اظهار کالا و احراز هویت بررسی می شوند.
اظهار کالا : کالا توسط شماره ای به نام کوتاژ شناخته می شوند که این شماره توسط گمرک بر روی کالاها درج می شود. وارد کننده بعد از ثبت این شماره بر روی کالا ، نمی تواند آن ها را بدون اجازه گمرک خارج یا جابجا کند.
احراز هویت : در این بخش باید مالکیت صاحب کالا ثابت شود. زیرا گمرک باید بداند که مالکیت فرد قانونی است و تمام اسناد و اظهارنامه ها به دست او تنظیم شده اند.
نویسنده