گروه بازرگانی تجارت پارسیان دارای کادری بسیار مجرب و با تجربه در همه تخصص های لازم درخدمات بازرگانی، صادرات و واردات انواع کالای مجاز بازرگانی میباشد.

اطلاعات تماس

021-91690742

09102455407

ایران، تهران

تهران،صندوق پستی ۳۵۸-۱۶۵۳۵

info@tejaratparsian.com

تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز

تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز در چیست؟

در این مطلب شما را با موضوعی مهم تحت عنوان ” تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز ” آشنا خواهیم کرد. در ابتدا باید تعریفی صحیح و دقیق از انواع ارز داشته باشیم. به هر کدام از ارزها کالاهای خاصی تعلق می گیرد. به این معنی که نمی توان با یک ارز، اقدام به واردات یا صادرات کالا های مختلفی نمود. با ما همراه باشید تا به بررسی تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز بپردازیم.

تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز

تقسیم بندی گروه کالایی

مهم ترین تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز چیست؟ بهتر است قبل از اینکه به پاسخ این سوال بپردازیم شما را تقسیم بندی کالاها در امر تجارت آشنا کنیم. کالاها به چهار دسته به نام ” گروه کالایی ” تقسیم بندی می شوند که برای هر کدام از آن قوانین ویژه ای در نظر گرفته شده است.

کالاهای اساسی

گروه اول به نام کالاهای اساسی و مایحتاج مردم شناخته می شوند که محل تامین ارز آن ها ، فروش و درآمدهای نفتی است. ارزی که برای واردات این کالاها در نظر گرفته می شود ارز 4200 تومانی است که در حال حاضر زمزمه هایی مبنی بر حذف آن از طرف دولت به گوش می رسد.

کالاهای واسطه ای

آشنایی با کالاهای واسطه ای یکی دیگر از پیش زمینه های بیان تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز است. علاوه بر کالاهای واسطه ای شاهد تامین کالاهای سرمایه ای و مواد اولیه با ارز نیمایی هستیم. محل تامین ارز نیمایی، فروش و صادرات محصولات پتروشیمی، فولاد و مواد معدنی است که هر کدام از آن ها به تنهایی بخش عظیمی از صادرات کشور را عهده دار هستند. متاسفانه یکی از مشکلاتی که در اقتصاد کشور ایران وجود دارد خام فروشی است که پرداختن به آن در حوصله این مبحث نمی باشد.

کالاهای مصرفی

منظور از کالاهای مصرفی، کالاهای ضرروی هستند که ارز مورد نیاز برای واردات آن ها ارز نیمایی می باشد. این کالاها از نظر تامین ارز تفاوتی با گروه قبلی ندارند. اگر به واردات و صادرات کالا علاقه مند هستید باید ابتدا ارزهای مختلف را شناسایی کنید و ارز مورد نیاز برای تجارت کالای مورد نظر خود را پیدا کنید. در این مسیر می توانید از شرکت بازرگانی واردات صادرات نیز مشورت بگیرید.

کالاهای ممنوعه

کالاهای ممنوعه در گروه چهارم قرار دارند که واردات و تجارت آن ها از نظر قانونی و شرعی ممنوع است و افرادی که در این حوزه مشغول به کار هستند تحت پیگیرد قانونی قرار می گیرند.
تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز

تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز

تامین ارز

ارزها به دو دسته دولتی و نیمایی تقسیم بندی می شوند. نرخ ارز دولتی از ارز نیمایی کمتر است. اما نکته ای که در این بخش وجود دارد این است که تامین تمام کالاها با ارز دولتی امکان پذیر نیست. زیرا هزینه بسیار زیادی برای دولت به همراه دارد و او را دچار مشکلات عدیده ای خواهد کرد. به همین دلیل فقط واردات کالاهای اساسی و مایحتاج مردم با این ارز خواهد بود. به عبارتی دیگر می توان گفت که تامین ارز انجام شده است.

تخصیص ارز

معمولا واردکنندگان برای واردات انواع کالا از ارز آزاد یا نیمایی استفاده می کنند. به همین دلیل قیمت تمام شده آن ها برای مردم به شدت بالاست و افراد برای خرید این کالاها تحت فشار مالی قرار می گیرند. از این رو، دولت اقدام به راه اندازی سامانه ای برای ایجاد ارتباط مستقیم بین واردکنندگان ، صادر کنندگان و صرافی ها کرد تا وارد کنندگان بتوانند ارز مورد نیاز برای واردات کالاها را با نرخ کمتری تهیه کنند. میزان ارز مورد نیاز در این سامانه توسط واردکنندگان ثبت می شود و اصطلاحا تامین ارز انجام خواهد شد.

ارگان های مسئول در تخصیص و تامین ارز

پس از اینکه به تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز پرداختیم نوبت به این می رسد که ارگان های مسئول در این حوزه را معرفی کنیم. در حال حاضر وزارتخانه به عنوان مسئول تخصیص ارز و بانک مرکزی عهده دار تامین ارز معرفی می شوند. قطعا برای واردات هر کالا نیاز به دریافت مجوز از این دو ارگان دارید. لازمه دریافت مجوز، ثبت نام در سامانه جامع تجارت می باشد و باید مجوز ثبت سفارش را برای وارد کردن کالا به کشور دریافت کنید در غیر این صورت هیچ نوع ارزی برای واردات کالا به تاجر تعلق نخواهد گرفت. برای اطلاع از قوانین حاکم در این حوزه می توانید از مشاور واردات و صادرات یا مشاور بازرگانی کمک بگیرید.

برای انجام خدمات بازرگانی همین الان تصمیم بگیرید

Rate this post

نویسنده

romina

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *