در این مطلب شما را با موضوعی مهم تحت عنوان ” تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز ” آشنا خواهیم کرد. در ابتدا باید تعریفی صحیح و دقیق از انواع ارز داشته باشیم. به هر کدام از ارزها کالاهای خاصی تعلق می گیرد. به این معنی که نمی توان با یک ارز، اقدام به واردات یا صادرات کالا های مختلفی نمود. با ما همراه باشید تا به بررسی تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز بپردازیم.

تقسیم بندی گروه کالایی
کالاهای اساسی
کالاهای واسطه ای
کالاهای مصرفی
منظور از کالاهای مصرفی، کالاهای ضرروی هستند که ارز مورد نیاز برای واردات آن ها ارز نیمایی می باشد. این کالاها از نظر تامین ارز تفاوتی با گروه قبلی ندارند. اگر به واردات و صادرات کالا علاقه مند هستید باید ابتدا ارزهای مختلف را شناسایی کنید و ارز مورد نیاز برای تجارت کالای مورد نظر خود را پیدا کنید. در این مسیر می توانید از شرکت بازرگانی واردات صادرات نیز مشورت بگیرید.
کالاهای ممنوعه

تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز
تامین ارز
ارزها به دو دسته دولتی و نیمایی تقسیم بندی می شوند. نرخ ارز دولتی از ارز نیمایی کمتر است. اما نکته ای که در این بخش وجود دارد این است که تامین تمام کالاها با ارز دولتی امکان پذیر نیست. زیرا هزینه بسیار زیادی برای دولت به همراه دارد و او را دچار مشکلات عدیده ای خواهد کرد. به همین دلیل فقط واردات کالاهای اساسی و مایحتاج مردم با این ارز خواهد بود. به عبارتی دیگر می توان گفت که تامین ارز انجام شده است.
تخصیص ارز
ارگان های مسئول در تخصیص و تامین ارز
پس از اینکه به تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز پرداختیم نوبت به این می رسد که ارگان های مسئول در این حوزه را معرفی کنیم. در حال حاضر وزارتخانه به عنوان مسئول تخصیص ارز و بانک مرکزی عهده دار تامین ارز معرفی می شوند. قطعا برای واردات هر کالا نیاز به دریافت مجوز از این دو ارگان دارید. لازمه دریافت مجوز، ثبت نام در سامانه جامع تجارت می باشد و باید مجوز ثبت سفارش را برای وارد کردن کالا به کشور دریافت کنید در غیر این صورت هیچ نوع ارزی برای واردات کالا به تاجر تعلق نخواهد گرفت. برای اطلاع از قوانین حاکم در این حوزه می توانید از مشاور واردات و صادرات یا مشاور بازرگانی کمک بگیرید.
برای انجام خدمات بازرگانی همین الان تصمیم بگیرید
نویسنده