ترخیص کالا چیست و چه نکاتی درباره آن وجود دارد؟ فعالیت های تجاری اعم از واردات و صادرات کالا مراحل گوناگونی دارد که یکی از آن ها ترخیص کالا و امور مربوط به گمرک است. در این مطلب علاوه بر پاسخ به این پرسش مهم که ” ترخیص کالا چیست ؟ ” به بررسی سایر جوانب آن نیز خواهیم پرداخت.
ترخیص کالا چیست ؟
ترخیص کالا چیست و چرا از اهمیت زیادی برخوردار است ؟ اگر مطالب قبلی وب سایت ما را مطالعه کرده باشید به خوبی با اهمیت فعالیت های تجاری در کشور آشنا هستید. فعالیت هایی از جمله واردات و صادرات کالا کمک زیادی به رونق اقتصادی کشور می کند. برخی از افراد که برای اولین بار با اصطلاحات تجاری آشنا می شوند این سوال برای آن ها به وجود می آید که ” ترخیص کالا چیست ؟ ” و چه مراحلی دارد؟ در مطلب تحت عنوان ” صفر تا صد مراحل ترخیص کالا ” به معرفی قوانین و اصول مهم در این حوزه پرداختیم.
گمرک به عنوان دروازه یک کشور برای ورود یا خروج کالا محسوب می شود. هنگامی که یک کالا وارد یک کشور می شود یا قصد خروج از آن را دارد باید مراحل قانونی را در گمرک انجام دهد و سپس ترخیص شود. واردات و صادرات کالا از طریق گمرک این موضوع را ثابت می کند که فعالیت تجاری بر اساس قانون در حال انجام است و هیچ گونه قاچاقی در این خصوص صورت نگرفته است.
صادر کنندگان و وارد کنندگان می توانند شخصا اقدام به ترخیص کالا از گمرک کنند. اما بسیاری از آن ها به دلیل مشغله های کاری ، فردی به نام ” ترخیص کار ” را استخدام می کنند و در قبال پرداخت هزینه های مربوطه ، ترخیص کالا را به او می سپارند. این افراد با تمام قوانین و مقررات حاکم بر این حوزه آشنا هستند و می توانند ترخیص را در مدت زمانی کوتاه و به صورت کاملا قانونی انجام دهند.
برای انجام خدمات بازرگانی همین الان تصمیم بگیرید
صادرات کالا شامل چند نوع است ؟
دریافت کارت بازرگانی از مهم ترین کارهایی است که قبل از اقدام به صادرات و واردات باید انجام دهید. دارا بودن کارت بازرگانی به معنای داشتن مجوز است. در غیر این صورت امکان واردات و صادرات کالا وجود ندارد. اگر در این حوزه تخصص ندارید و به تازگی قصد ورود به این حوزه را پیدا کرده اید توصیه می کنیم به سراغ شرکت بازرگانی واردات صادرات بروید و اطلاعات لازم را از مشاور بازرگانی کسب کنید .در ادامه به سه دسته از کالاهای صادراتی اشاره می کنیم .
کالاهای صادراتی به سه دسته مجاز صادراتی ، مشروط صادراتی و ممنوع صادراتی تقسیم بندی می شوند. سوالی که در این بخش به وجود می آید این است که نحوه ترخیص این سه دسته چگونه است ؟ در پاسخ باید بگوییم که برای صادرات یا واردات هر کدام از این کالاها باید مجوزهای مربوط به آن اخذ شود. برخی از محصولات که از حساسیت بالایی برخوردار هستند باید مجوز ارگان های خاصی را اخذ کنند. به طور مثال سازمان انرژی اتمی یکی از این سازمان ها محسوب می شود.
صادرات کالا به دو روش موقت و قطعی دسته بندی می شود. هزینه ترخیص این دو نوع از صادرات با یکدیگر متفاوت است. به طور نمونه می توان گفت که هزینه ترخیص کالای موقت بیشتر از کالای قطعی است. زیرا برای ترخیص کالای قطعی نیاز به پرداخت هزینه هایی مثل سود بازرگانی و حقوق گمرکی وجود ندارد و فقط هزینه های مربوط به بارگیری ، تخلیه و انجام آزمایش پرداخت می شود.
مزایای ترخیص کالا چیست ؟
قانونی شدن تجارت
قانونی شدن تجارت از طریق ترخیص کالا چیست ؟ ترخیص کالا نیازمند گذراندن مراحل و اخذ اسنادی است که نشان دهنده قانونی بودن تجارت شماست. اگر از این مراحل گذر نکنید تجارت شما جنبه قاچاق پیدا می کند و ممکن است دچار پیگرد قانونی شوید. پس بهتر است در این زمینه با یک مشاور واردات و صادرات مشورت کنید.
تعیین ارزش گمرکی
پرداخت هزینه های گمرکی
فرایند گمرکی و ترخیص کالا چیست ؟
انبار
ترانزیت
درب خروج گمرک
امور مالی
نویسنده