گروه بازرگانی تجارت پارسیان دارای کادری بسیار مجرب و با تجربه در همه تخصص های لازم درخدمات بازرگانی، صادرات و واردات انواع کالای مجاز بازرگانی میباشد.

اطلاعات تماس

021-91690742

09102455407

ایران، تهران

تهران،صندوق پستی ۳۵۸-۱۶۵۳۵

info@tejaratparsian.com

اسناد مثبته گمرکی

اسناد مثبته گمرکی چیست؟

اگر در حوزه واردات و صادرات کالا فعالیت می کنید شاید این سوال در ذهن تان وجود داشته باشد که منظور از اسناد مثبته گمرکی اسنادی چیست؟ اسنادی هستند که موید ورود کالاهای مجاز به کشور هستند. به این معنی که برای این نوع از کالا، تشریفات قطعی گمرکی انجام شده است و ترخیص آن از گمرک با صدور سند و پرداخت تمام هزینه ها از جمله هزینه گمرکی، بازرسی، عوارض و … بوده است. برای آشنایی بیشتر با اسناد مثبته گمرکی با ما همراه باشید.

اسناد مثبته گمرکی

اسناد مثبته گمرکی

اسناد مثبته گمرکی به چه معناست؟ اسناد و مدارکی که در راستای کالاهای تایید شده ارائه می شود اسناد مثبته گمرکی نامیده می شود. اسناد و مدارکی که تاجر یا وارد کننده کالا بر طبق قوانین موجود ارائه می کند باید حتما با ویژگی ها و خصوصیات کالا یکسان باشد و هیچ تفاوتی را نشان ندهد. همچنین این مدارک باید نشان دهنده اجرای کامل تشریفات قانونی در خصوص امور گمرکی و ترخیص کالا از آن باشد. در مقابل اسناد مثبته، اسناد نادرست قرار دارند. منظور از اسناد نادرست، اسنادی هستند که در آن ویژگی ها و خصوصیات کالا به طرز صحیح درج نشده باشد. معمولا در این اسناد ، تاجر کالای دیگری را با حقوق گمرکی پایین تر و همچنین سود بازرگانی کمتر را اظهار می کند. در این شرایط تاجر متخلف شناخته می شود و جرائم مربوطه شامل حال او خواهد شد.

معرفی اسناد مثبته

مدارکی که می توان به عنوان اسناد مثبته گمرکی به آن ها تکیه کرد شامل موارد زیر است. این مدارک در مواقعی که احتمال قاچاق بودن کالا وجود دارد مورد استناد قرار می گیرند.
قبض خرید کالا از گمرک، پته گمرکی، پته عبور داخلی، پروانه ورود گمرگی، قبض سپرده به موجب ترخیص کالا از گمرک، پروانه کابوتاژ، پروانه ترانزیت برون مرزی، پروانه کالای مرجوعی ، پروانه ورود و پروانه صدور موقت از جمله اسناد مثبته تلقی می شوند. تمام اطلاعاتی که در این اسناد ذکر می شوند باید کاملا مطابق با کالا باشند و هیچ تفاوتی وجود نداشته باشد. علاوه بر آن باید به مورد اشاره کرد که فاصله میان تاریخ صدور سند تا تاریخ کشف کالا باید متناسب با نوع کالا و نحوه مصرف آن باشد.

توضیح اسناد مثبته گمرکی

در این بخش به توضیح مهم ترین اسناد مثبته خواهیم پرداخت و شرح آن ها را بازگو می کنیم. اگر به تازگی وارد عرصه تجارت شده اید بهتر است برای آشنایی با بسیاری از اصطلاحات اقدام به مطالعه کتاب قوانین و مقررات بین المللی کنید. در این کتاب به بسیاری از اصطلاحات و قوانین اشاره شده که عدم توجه به آن ها می تواند تجارت شما را دچار مشکل کند. استفاده از تجربیات مشاور بازرگانی و بهره مندی از خدمات شرکت بازرگانی واردات صادرات از دیگر روش های آشنایی با این قوانین به شمار می رود.

اسناد مثبته گمرکی

پروانه گمرکی

پروانه گمرکی شامل سندی است که نشان دهنده ترخیص کالا از گمرک می باشد. این پروانه در دو نوع صادر می شود که می توان به پروانه گمرکی تجاری و غیر تجاری اشاره کرد. نوع تجاری برای کالاهایی صادر می شود که جنبه تجاری دارند و نوع دوم برای کالاهایی به منظور غیر تجاری قابل استفاده خواهد بود.

پته گمرکی

معمولا پته گمرکی برای ترخیص کالاهایی استفاده می شود که غیر تجاری هستند. برای صدور این سند نیازی به کارت بازرگانی و اظهارنامه نیست. نوع دیگری از پته نیز وجود دارد که به نام پته مسافرتی شناخته می شود و برای مسافرینی صادر خواهد شد که هیچ نوع کالای گران قیمتی با خود همراه نداشته باشند.

قبض سپرده

در مطالب گذشته تحت عنوان ” آشنایی با خدمات حل اختلافات گمرکی ” به اختلاف هایی اشاره کردیم که معمولا بین گمرک و صاحب کالا به وجود می آید. قبض سپرده زمانی صادر می شود که تاجر اصرار بر ترخیص کالای خود از گمرک و سپس پیگیری اعتراض را دارد. در این شرایط صاحب کالا اقدام به پرداخت مبلغ گمرک به صورت امانی می کند. اگر حکم به نفع او اعلام شد هزینه برگردانده می شود. در غیر این صورت هزینه مورد نظر به درآمد قطعی گمرک واریز خواهد شد.

پروانه کابوتاژ

پروانه کابوتاژ به سندی اتلاق می شود که درون یک کشور، گمرک به گمرک دیگر مجوز می دهد تا حمل و نقل از طریق راه دریایی انجام شود. اما در حال حاضر امکان حمل و نقل از طریق هوایی، ریلی و جاده ای نیز امکان پذیر می باشد.در خصوص اطلاع از این نکات می توانید از مشاور واردات و صادرات نیز مشورت بگیرید.

برای انجام خدمات بازرگانی همین الان تصمیم بگیرید

5/5 - (1 امتیاز)

نویسنده

romina

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *