گروه بازرگانی تجارت پارسیان دارای کادری بسیار مجرب و با تجربه در همه تخصص های لازم درخدمات بازرگانی، صادرات و واردات انواع کالای مجاز بازرگانی میباشد.

اطلاعات تماس

021-91690742

09102455407

ایران، تهران

تهران،صندوق پستی ۳۵۸-۱۶۵۳۵

info@tejaratparsian.com

اخذ ارز با توجه به گروه کالایی

اخذ ارز با توجه به گروه کالایی

درباره اخذ ارز با توجه به گروه کالایی باید ابتدا به این نکته واقف باشید که تخصیص ارز به تمام کالاها تعلق نمی گیرد. به طور معمول گروه های کالایی در سه دسته وجود دارد که ارز مورد نیاز برای گروه 1 از منابع ارزی بانک مرکزی، گروه 2 از محل ارز صادراتی غیر نفتی در سامانه نیما و گروه 3 از محل ارز صادراتی غیر نفتی در سامانه سماصا تامین می شود. در این مطلب به بررسی جوانب اخذ ارز با توجه به گروه کالایی خواهیم پرداخت.

اخذ ارز با توجه به گروه کالایی

اخذ ارز با توجه به گروه کالایی چگونه است؟

اخذ ارز با توجه به گروه کالایی نیازمند اطلاعات مهم در این زمینه می باشد. در مطالب گذشته که درباره تخصیص ارز صحبت کردیم گفتیم که کالاها به سه دسته تقسیم می شوند که به برخی از آن ها ارز تخصیص داده می شود و برخی دیگر باید ارز مورد نیاز آن ها تامین شود. قطعا موضوع تامین با تخصیص متفاوت است و دو مقوله جدا از یکدیگر محسوب می شود که در مطلب مربوطه به آن پرداختیم. اطلاع از موضوع اخذ ارز با توجه به گروه کالایی برای افرادی که در حوزه اقتصادی فعال هستند از اهمیت زیادی برخوردار است.

گروه کالایی 1

ارز مورد نیاز برای گروه کالایی 1 از طریق منابع ارزی بانک مرکزی تامین می شود. کالاهایی که در این دسته قرار دارند کاغذ روزنامه و نهاده های دامی هستند که ارز مخصوص به آن ها با قیمت 3800 تومان عرضه می شود. اما سایر کالاهای اساسی که در گروه 1 قرار دارند برابر با 4200 تومان است. نکته ای که در این بخش وجود دارد و معمولا مشاور بازرگانی نیز به آن اشاره می کند این است که در این مورد نیازی به ثبت سفارش دلاری وجود ندارد. بلکه بعد از 48 ساعت پس از ثبت سفارش بازرگانی می توان نرخ ارز را اعلام کرد. پایه محاسبات گمرکی نیز ارز 4200 تومانی می باشد.

گروه کالایی 2

اخذ ارز با توجه به گروه کالایی 2 از طریق سیستم نیما انجام می شود. سیستم نیما همان سیستم یکپارچه ارزی کشور است که به منظور تخصیص ارز برای واردات یا صادرات کالا از آن استفاده می شود. نیما مخفف عبارت ” نظام یکپارچه معاملات ارزی ” است که شرکت ها برای ثبت واردات و صادرات کالا از خدمات آن بهره مند می شوند. اگر قصد دارید در خصوص این سامانه و نحوه اخذ ارز با توجه به گروه کالایی اطلاعات بیشتری بدست آورید شرکت بازرگانی واردات صادرات می توانید به شما کمک کند.

گروه کالایی 3

منظور از گروه کالایی 3 کالاهایی نظیر خودرو، موبایل، لوازم خانگی ، لوازم آرایشی و … می باشند. تخصیص ارز به این گروه توسط سامانه سماصا انجام می شود. اگر در سال های گذشته ، وارد کننده قصد اخذ این ارز را داشت باید دارای کد تخصیص ارز می بود. اما در حال حاضر اختصاص ارز به این گروه کالایی متوقف شده و بازرگانان نمی توانند از این روش برای واردات استفاده کنند.

اخذ ارز با توجه به گروه کالایی

تفاوت ارز نیمایی و ارز دولتی

پس از مطالعه مطلب در خصوص اخذ ارز با توجه به گروه کالایی به این نتیجه رسیدید که در حال حاضر در سیستم اقتصادی کشور فقط از دو نوع ارز نیمایی و دولتی برای واردات و صادرات کالا استفاده می شود. متاسفانه در کشوری که اقتصاد آن چند نرخی است مشکلاتی از جمله فساد و رانت ایجاد می شود که نتیجه ای جز تورم و گرانی به دنبال نخواهد داشت. کشور ایران از این بابت دارای ضعف بسیار بزرگی است که امیدواریم در سال های آینده و با استفاده از تجربیات اقتصاددانان ، خود را اصلاح کند و در مسیر درست قرار بگیرد. در این بخش به تعریفی از هر کدام اشاره می کنیم.

ارز دولتی

منظور از ارز دولتی هر نوع پول، چک، اسکناس و حواله می باشد که معمولا در مبادلات خارجی مورد استفاده قرار می گیرد. نرخ ارز دولتی با ارز نیمایی متفاوت است و قیمت آن ارزان تر می باشد. از ارز دولتی برای مصارف مشخصی که توسط دولت تعیین می شود استفاده خواهد شد. این مصارف بسیار ضروری و مهم می باشند.

ارز نیمایی

همان طور که می دانید روش تهیه ارز نیمایی از طریق سامانه نیماست که تمام صادر کنندگان و واردکنندگان به آن دسترسی دارند. تخصیص این ارز فقط برخی از کالاهای وارداتی تعلق می گیرد که مجاز باشند. مشاور واردات و صادرات با اطلاع از تمام ارزهای مورد استفاده در سیستم اقتصادی ایران، اطلاعات خوبی در اختیار دارد که می تواند به شما کمک کند.

برای انجام خدمات بازرگانی همین الان تصمیم بگیرید

5/5 - (1 امتیاز)

نویسنده

anna

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *