گروه بازرگانی تجارت پارسیان دارای کادری بسیار مجرب و با تجربه در همه تخصص های لازم درخدمات بازرگانی، صادرات و واردات انواع کالای مجاز بازرگانی میباشد.

اطلاعات تماس

021-91690742

09102455407

ایران، تهران

تهران،صندوق پستی ۳۵۸-۱۶۵۳۵

info@tejaratparsian.com

کالاهای ممنوعه صادراتی

کالاهای ممنوعه صادراتی

کالاهای ممنوعه صادراتی کدامند ؟ در این مطلب قصد داریم لیست کاملی از کالاهایی که صادرات آن ها ممنوع است را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. در واردات و صادرات کالا یک سری ممنوعیت هایی وجود دارد که اطلاع و آگاهی از آن ها توسط وارد کنندگان و صادر کنندگان ضروری است. برای دانستن لیست کالاهای ممنوعه صادراتی با ما همراه باشید.

کالاهای ممنوعه صادراتی

کالاهای ممنوعه صادراتی

صادرات کالاهای ممنوعه صادراتی مجاز نیست و خارج کردن آن ها از کشور نوعی جرم و قاچاق محسوب می شود. در کشورهای مختلف واردات و صادرات برخی از کالاها ممنوع است. نه تنها افراد فعال در حوزه بازرگانی بلکه شرکت بازرگانی واردات صادرات که در این حوزه فعالیت می کند نیز باید با این کالاهای ممنوعه صادراتی آشنا باشند.
برخی از وارد کنندگان و صادر کنندگان از آخرین اطلاعات مربوط به کالاهای ممنوعه و مجاز مطلع نیستند. به همین دلیل بعد از صادر کردن کالا و رسیدن آن ها به گمرک ، مشکلات عدیده ای در زمینه ترخیص آن ها به وجود می آید. در مطالب گذشته تحت عنوان ” ترخیص کالا چیست ؟ آشنایی کامل با ترخیص کالا ” می توانید با مراحل مختلف این مساله آشنا شوید. هنگامی که کالای ممنوعه وارد گمرک می شود امکان گذراندن مراحل قانونی برای ترخیص را ندارد. به همین خاطر صادر کننده با موانع قانونی برای ترخیص مواجه خواهد شد و ضرر مالی زیادی را متحمل می شود.

واردات و صادرات کالا امری ضروری و حیاتی به منظور رونق اقتصادی در هر کشور محسوب می شود. در دنیای امروز کمتر کشوری وجود دارد که محصولات مازاد خود را صادر و محصولات مورد نیاز خود را وارد نکنید. در این راستا یک سری قوانین و مقررات وجود دارد که فعالان اقتصادی باید با آن آشنا باشند. علاوه بر این موضوع ، وجود مشاور بازرگانی و مشاور واردات و صادرات در این خصوص نقشی حیاتی دارد و می تواند اطلاعات لازم را به فرد مذکور بدهد.

برای انجام خدمات بازرگانی همین الان تصمیم بگیرید

کدام کالاها برای صادرات ممنوع هستند ؟

در تمام کشورها از جمله ایران افرادی وجود دارند که به وسیله رانت ها و ارتباطاتی که دارند از طریق صادرات کالا به سودهای هنگفت دست پیدا می کنند. وجود این افراد برای هر کشور باعث بروز مشکلات فراوان خواهد شد. به منظور جلوگیری از آسیب های اقتصادی این افراد ، لیستی ارائه شده که به عنوان لیست کالاهای ممنوعه صادراتی شناخته می شود. وجود این لیست سبب می شود که افراد سودجو نتوانند فرصت کافی برای رانت خواری پیدا کنند. اغلب کالاهای ممنوعه صادرات که در لیست زیر وجود دارند جزو کالاهایی هستند که صادرات آن ها می تواند باعث ایجاد کمبود در کشور شود.

کالاهای ممنوعه غذایی و غلات

از جمله کالاهای ممنوعه صادراتی که در دسته مواد غذایی و غلات قرار می گیرند شامل گندم ، آرد ، شکر و روغن نباتی است. علاوه بر آن گوشت قرمز و گوسفند زنده نیز در این لیست قرار دارند. ذرت دامی ، دانه سویا ، کنجاله سویا ،جو ، چای وارداتی ، شیر خشک ، کره حیوانی و جوش شیرین و برنج وارداتی از دیگر کالاهای ممنوعه صادراتی در ایران محسوب می شوند.
کالاهای ممنوعه صادراتی

کالاهای ممنوعه صنعتی

کالاهای صنعتی که صادرات آن ها ممنوع است شامل ماشین آلات صنعتی و راه سازی وارداتی ، قطعات خودروی وارداتی ، انواع تایر و لاستیک خودرو ، انواع محصولات فولادی ، انواع چوب ، مفتول مسی ، کاتد مس می باشد که در مقررات واردات صادرات ذکر شده اند.

کالاهای ممنوعه شیمیایی

انواع محصولات پلیمری ، دوده کربن ، عناصری مانند سولفات سدیم ، کربنات سدیم ، اسید سولفوریک ممنوع است. همچنین مواردی از جمله سود کاستیک ، بنزن ، LAB ، پلی اتیلن PE ، پلی پروپیلین PP ، پلی اتیلن ترفتالات PET ، استایرن مونومر ، پلی استایرن ps ، اکریلونیتریل بوتادین استایرن abs ، دی اکتیل فتالات dop در این لیست قرار دارند.

سایر محصولات ممنوعه

سایر محصولات ممنوعه صادراتی از جمله PVC ، کریستال و ملامین ، پوست خام ، انواع کاغذ ، شمش هایی نظیر آلومینیوم و فولاد ، آخال کاغذ ، سولفور مولیبیدن محسوب می شوند.

نکته مهم !

صادرات برخی از محصولات برای صادرات نیاز به مجوز از سازمان هایی مانند انرژی اتمی ایران دارند. به عنوان مثال برای صادر کردن قراضه آهن باید از این سازمان مجوزهای لازم را داشته باشید.
لیست کالاهای ممنوعه ثابت و همیشگی نیست و بر اساس سیاست ها و نیازهای روز ، تغییر می کند. به طور مثال اکنون که در وضعیت اضطراری کرونا به سر می بریم تجارت بسیاری از کالاها مختل شده است. زیرا واردات برخی از کالاها به درون کشور احتمال ورود ویروس کرونا را تقویت می کند. اما محصولاتی مانند الکل ، ماسک و .. آزاد هستند.

کالاهایی که واردات یا صادرات می شوند در مرحله اول به اداره ای به نام گمرک تحویل داده می شود. کالای مورد نظر باید از گمرک عبور کند تا قانونی و مجاز تشخیص داده شود در غیر این صورت جزو کالاهای قاچاق به حساب می آید و پیگرد قانونی شامل آن خواهد شد. بعد از اینکه کالاها به اداره گمرک تحویل داده شد کارشناسان خبره اقدام به بررسی آن ها می کنند. اگر جزو کالاهای ممنوعه باشند از ورود و خروج آن ها جلوگیری خواهد شد. در غیر این صورت ورود آن به کشور مورد نظر آزاد خواهد بود. در هنگام خروج کالا از گمرک برگ سبز به آن تعلق می گیرد که نشان دهنده مجاز بودن آن است.

کالاهای ممنوعه صادراتی

خدمات شرکت بازرگانی واردات صادرات

به دلیل رونق گرفتن واردات و صادرات در ایران شاهد ثبت شرکت های بازرگانی هستیم که می توانند کارهای مختلف از جمله مشاور واردات و صادرات ، ترخیص کردن کالاها و … را انجام دهند. همان طور که در مطالب گذشته اشاره کردیم وارد کننده یا صادر کننده می تواند به طور مستقیم اقدام به پیگیری امور در خصوص ترخیص کالا کند. اما اگر نتوانست این مساله را پیگیری کند می تواند آن را به شخصی دیگر تحت عنوان ترخیص کار بسپارد. ترخیص کار فردی است که به تمام قوانین و مقررات حاکم بر موضوع اشراف دارد و می تواند تمام مراحل را به نحو احسن انجام دهد. وجود تجربه و مهارت در این مساله حرف اول را می زند.

Rate this post

نویسنده

anna

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *