کالاهای ممنوعه صادراتی کدامند ؟ در این مطلب قصد داریم لیست کاملی از کالاهایی که صادرات آن ها ممنوع است را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. در واردات و صادرات کالا یک سری ممنوعیت هایی وجود دارد که اطلاع و آگاهی از آن ها توسط وارد کنندگان و صادر کنندگان ضروری است. برای دانستن لیست کالاهای ممنوعه صادراتی با ما همراه باشید.

کالاهای ممنوعه صادراتی
صادرات کالاهای ممنوعه صادراتی مجاز نیست و خارج کردن آن ها از کشور نوعی جرم و قاچاق محسوب می شود. در کشورهای مختلف واردات و صادرات برخی از کالاها ممنوع است. نه تنها افراد فعال در حوزه بازرگانی بلکه شرکت بازرگانی واردات صادرات که در این حوزه فعالیت می کند نیز باید با این کالاهای ممنوعه صادراتی آشنا باشند.
برخی از وارد کنندگان و صادر کنندگان از آخرین اطلاعات مربوط به کالاهای ممنوعه و مجاز مطلع نیستند. به همین دلیل بعد از صادر کردن کالا و رسیدن آن ها به گمرک ، مشکلات عدیده ای در زمینه ترخیص آن ها به وجود می آید. در مطالب گذشته تحت عنوان ” ترخیص کالا چیست ؟ آشنایی کامل با ترخیص کالا ” می توانید با مراحل مختلف این مساله آشنا شوید. هنگامی که کالای ممنوعه وارد گمرک می شود امکان گذراندن مراحل قانونی برای ترخیص را ندارد. به همین خاطر صادر کننده با موانع قانونی برای ترخیص مواجه خواهد شد و ضرر مالی زیادی را متحمل می شود.
واردات و صادرات کالا امری ضروری و حیاتی به منظور رونق اقتصادی در هر کشور محسوب می شود. در دنیای امروز کمتر کشوری وجود دارد که محصولات مازاد خود را صادر و محصولات مورد نیاز خود را وارد نکنید. در این راستا یک سری قوانین و مقررات وجود دارد که فعالان اقتصادی باید با آن آشنا باشند. علاوه بر این موضوع ، وجود مشاور بازرگانی و مشاور واردات و صادرات در این خصوص نقشی حیاتی دارد و می تواند اطلاعات لازم را به فرد مذکور بدهد.
برای انجام خدمات بازرگانی همین الان تصمیم بگیرید
کدام کالاها برای صادرات ممنوع هستند ؟
کالاهای ممنوعه غذایی و غلات

کالاهای ممنوعه صنعتی
کالاهای صنعتی که صادرات آن ها ممنوع است شامل ماشین آلات صنعتی و راه سازی وارداتی ، قطعات خودروی وارداتی ، انواع تایر و لاستیک خودرو ، انواع محصولات فولادی ، انواع چوب ، مفتول مسی ، کاتد مس می باشد که در مقررات واردات صادرات ذکر شده اند.
کالاهای ممنوعه شیمیایی
سایر محصولات ممنوعه
نکته مهم !
صادرات برخی از محصولات برای صادرات نیاز به مجوز از سازمان هایی مانند انرژی اتمی ایران دارند. به عنوان مثال برای صادر کردن قراضه آهن باید از این سازمان مجوزهای لازم را داشته باشید.
لیست کالاهای ممنوعه ثابت و همیشگی نیست و بر اساس سیاست ها و نیازهای روز ، تغییر می کند. به طور مثال اکنون که در وضعیت اضطراری کرونا به سر می بریم تجارت بسیاری از کالاها مختل شده است. زیرا واردات برخی از کالاها به درون کشور احتمال ورود ویروس کرونا را تقویت می کند. اما محصولاتی مانند الکل ، ماسک و .. آزاد هستند.
کالاهایی که واردات یا صادرات می شوند در مرحله اول به اداره ای به نام گمرک تحویل داده می شود. کالای مورد نظر باید از گمرک عبور کند تا قانونی و مجاز تشخیص داده شود در غیر این صورت جزو کالاهای قاچاق به حساب می آید و پیگرد قانونی شامل آن خواهد شد. بعد از اینکه کالاها به اداره گمرک تحویل داده شد کارشناسان خبره اقدام به بررسی آن ها می کنند. اگر جزو کالاهای ممنوعه باشند از ورود و خروج آن ها جلوگیری خواهد شد. در غیر این صورت ورود آن به کشور مورد نظر آزاد خواهد بود. در هنگام خروج کالا از گمرک برگ سبز به آن تعلق می گیرد که نشان دهنده مجاز بودن آن است.

خدمات شرکت بازرگانی واردات صادرات
به دلیل رونق گرفتن واردات و صادرات در ایران شاهد ثبت شرکت های بازرگانی هستیم که می توانند کارهای مختلف از جمله مشاور واردات و صادرات ، ترخیص کردن کالاها و … را انجام دهند. همان طور که در مطالب گذشته اشاره کردیم وارد کننده یا صادر کننده می تواند به طور مستقیم اقدام به پیگیری امور در خصوص ترخیص کالا کند. اما اگر نتوانست این مساله را پیگیری کند می تواند آن را به شخصی دیگر تحت عنوان ترخیص کار بسپارد. ترخیص کار فردی است که به تمام قوانین و مقررات حاکم بر موضوع اشراف دارد و می تواند تمام مراحل را به نحو احسن انجام دهد. وجود تجربه و مهارت در این مساله حرف اول را می زند.
نویسنده