گروه بازرگانی تجارت پارسیان دارای کادری بسیار مجرب و با تجربه در همه تخصص های لازم درخدمات بازرگانی، صادرات و واردات انواع کالای مجاز بازرگانی میباشد.

اطلاعات تماس

021-91690742

09102455407

ایران، تهران

تهران،صندوق پستی ۳۵۸-۱۶۵۳۵

info@tejaratparsian.com

اینویس چیست

اینویس چیست ؟ آشنایی کامل با اینویس

اینویس چیست ؟ اینویس همان فاکتوری است که بعد از خرید کالا در خارج از کشور برای خریدار یا وارد کننده صادر می شود. در این سند که به نام فاکتور خرید یا سیاهه نیز معرفی می شود اطلاعاتی از جمله نوع کالا ، قیمت و … قید خواهد شد. در این مطلب به پاسخ کامل تری در خصوص سوال ” اینویس چیست ؟ ” خواهیم پرداخت.

اینویس چیست ؟

اینویس چیست و چه کاربردی دارد؟ به بیانی ساده می توان گفت که اینویس همان فاکتور خرید یا سیاهه کالا می باشد که تاجران بعد از خرید کالا در خارج از کشور آن را دریافت می کنند. بر روی این فاکتور اطلاعاتی از جمله نوع کالا ، ارزش کالا و سایر موارد مربوطه ذکر می شود. برای صدور درست و قانونی بهتر است با مشاور بازرگانی مشورت شود.

در ادامه تعریفی از پرسش ” اینویس چیست ؟ ” باید به این نکته اشاره کنیم که بعد از اینکه خریدار ، فروشنده یا صادر کننده محصول مورد نظر را پیدا کرد و اعتبار او اطمینان حاصل کرد از او می خواهد که لیستی از قیمت و شرایط فروش کالا را در اختیار او بگذارد. انجام این کار ” استعلام قیمت ” نام دارد. بعد از اینکه استعلام قیمت انجام شد ، موارد مهم دیگر از جمله روش ارسال کالا و همچنین نحوه پرداخت نیز بیان می شود.
روش های واردات کالا از اروپا به ایران و یا سایر کشورها نظیر چین مختلف است و می توان به حمل هوایی ، دریایی و ریلی اشاره کرد. ضمنا روش پرداخت هم می تواند به صورت نقدی یا اعتباری باشد. اگر شناخت کافی بین خریدار و فروشنده وجود داشته باشد می توان خرید را به صورت اعتباری انجام داد در غیر این صورت باید از شیوه پرداخت نقدی استفاده کرد.

برای انجام خدمات بازرگانی همین الان تصمیم بگیرید

مراحل دریافت اینویس

دریافت اینویس یا فاکتور بازرگانی مراحل مختلفی دارد که اولین مرحله از آن صدور پیش فاکتور می باشد. این مراحل برای واردات و صادرات قابل انجام است که بهتر است با مشاور واردات و صادرات مشورت شود. ابتدا خریدار یا همان وارد کننده کالا قیمت محصول را از فروشندگان مختلف استعلام می گیرد. این کار هیچ گونه اعتبار قانونی ندارد و می توان از آن به عنوان یک اطلاع رسانی یاد کرد. بعد از اینکه وارد کننده از قیمت های مختلف مطلع شد بنابر بر نیاز و بودجه خود یکی از آن ها را می پذیرد و وارد مرحله مذاکره می شود. بعد از اینکه شاهد نهایی شدن مذاکرات بودیم از فروشنده درخواست می شود که پیش فاکتور را ارسال کند. پیش فاکتور در شرایطی دارای اعتبار خواهد بود که وارد کننده آن را تایید و فروشنده آن را امضا کند.

موارد درج شده در اینویس چیست ؟

مواردی که در این بخش به آن ها اشاره می کنیم جزو موارد بسیار مهمی محسوب می شود که باید حتما در اینویس ثبت شود. در غیر این صورت اینویس فاقد اعتبار لازم نزد بانک یا مراجع قانونی خواهد بود.

سربرگ

در قسمت سربرگ اینویس باید مشخصاتی از قبیل نام ، برند تجاری ، شماره تلفن ثابت و همراه ، فاکس شرکت فروشنده یا صادر کننده نوشته شود. تمام اطلاعات باید دقیق و صحیح وارد قید شود تا در صورت بروز هر نوع مشکل، قابل پیگیری باشد. تاریخی که بر روی پروفرما یا اینویس قید می شود باید مربوط به روز معامله باشد. نوشتن تاریخ زودتر یا دیرتر از روز معامله نوعی تخلف شمرده خواهد شد. تمام مواردی که به آن ها اشاره کردیم مربوط به شرکت فروشنده بود. اما خریدار نیز باید نام ، آدرس و شماره تلفن و فکس شرکت را قید کند.
اینویس چیست

شرح کالا

شرح کالا شامل مقدار ، قیمت هر واحد و کل است که به نام های Amount ، Unit Price ، Quantity ، Description و Items معرفی می شوند.

Description

در این بخش باید تمام توصیفی که از کالا وجود دارد نوشته شود. به طور مثال رنگ ، ابعاد ، سایز ، مدل ، آلیاژ و سایر مواردی که مخصوص به کالای وارداتی می شود.

Quantity

این قسمت بیانگر میزان و اندازه کالاست. در این بخش باید واحد کالا برای طرفین ثابت و روشن باشد. بدین منظور باید از واحدهای استاندارد و جهانی استفاده شود. به طور مثال نباید واحدهایی مانند سانتی متر ، کیلوگرم و … در این بخش درج شود. زیرا به عنوان واحدهای محلی شناخته می شوند.

Unit Price

این بخش به معنای قیمت یک واحد است. معمولا برای معامله هر کالا از ارز استفاده می شود. ارزی که به واسطه آن خرید و فروش کالا صورت گرفته است نیز باید درج شود.

Amount

در این قسمت باید ارزش کل محصول یا خدمت را وارد کنید. این بخش جامع تر و کامل تر از قیمت هر واحد است.

Shipment

بعد از اینکه نحوه ارسال کالا مشخص شد باید آن را در این بخش وارد کنید. رایج ترین روش ها برای صادرات کالا هوایی و ریلی است. اما می توان از سایر راه ها مانند کشتی و جاده نیز برای حمل کالای مورد نظر استفاده کرد.

Payment

همان طور که در بخش قبل اشاره کردیم روش های مختلفی برای پرداخت وجود دارد که می توان به روش اعتباری و نقدی اشاره کرد. باید روش پرداخت و زمان دقیق آن کاملا مشخص و در این قسمت قید شود.

Shipment Date

هر محصول یا کالایی در یک زمان دقیق تحویل داده می شود. معمولا این کار بعد از دریافت مبلغ انجام خواهد شد. تاریخ دقیق باید در این بخش نوشته شود.
اینویس چیست

سایر اطلاعات قابل درج در اینویس چیست ؟

علاوه بر مواردی که در بخش قبل به آن اشاره کردیم باید تاریخ انقضای پروفرما ، شماره استاندارد و سایر اطلاعات از جمله شرکت حمل کننده ، شماره حساب، اطلاعات فرستنده پروفرما و … نیز در اینویس نوشته شود. درج برخی دیگر از موارد لازم شامل تعهدات فروشنده نیز الزامی است. تعهدات فروشنده شامل گارانتی ، خدمات پس از فروش ، نصب و راه اندازی ، تضمین کیفیت ، آموزش پرسنل و … می باشد.

قسم نامه یکی دیگر از مدارک مربوط به اینویس است که در آن فروشنده تعهد می دهد تمام قیمت های موجود و ذکر شده در اینویس کاملا واقعی و منطبق با نرخ روز است. عدم صداقت و درستکاری در هر کدام از بندهای اینویس پیگیرد قانونی دارد. زیرا اینویس قابل ارائه به مراجع قانونی و قضایی می باشد و می توان به آن استناد کرد. برای انجام تمامی امور بازرگانی و تجارت با شرکت بازرگانی واردات صادرات با تجربه همراه باشید.

Rate this post

نویسنده

anna

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *