گواهی بازرسی و استاندارد نوعی گواهی است که برای واردات کالاهایی نظیر محصولات دامی و گوشتی، کالاهای فاسد شدنی و همچنین تجهیزات صنعتی لازم می باشد. در این گواهی اطلاعات مختلفی مانند ویژگی ها و استاندارد بودن کالا درج و تایید می شود. گواهی بازرسی و استاندارد تایید می کند که حجم کالا هنگام خروج از گمرک صحیح می باشد.

گواهی بازرسی و استاندارد
گواهی بازرسی و استاندارد در کنار سایر اسناد و مدارک برای ترخیص کالا از گمرک نیاز می باشد. در این گواهی تمام اطلاعات مربوط به کالا قید شده و نباید دارای هیچ گونه مغایرتی باشد. گواهی بازرسی و استاندارد دارای دو نوع شامل پیش از حمل و گواهی مبدا می باشد که در ادامه به معرفی هر کدام از آن ها اشاره می کنیم.
پیش از حمل (PSI)
گواهی مبدا
این نوع از گواهی بازرسی و استاندارد توسط شرکت های بازرسی و در کشور مبدا صادر می شود. در حال حاضر صدور این گواهی در بسیاری از کشورها لازم است و جزو قوانین و مقررات بین المللی محسوب می شود. در کشور ایران از این گواهی به منظور کنترل سطح کیفی محصولات مختلف و وارداتی استفاده می شود. در واردات و صادرات کالا اسناد دیگری نیز وجود دارند که از اهمیت زیادی برخوردار می باشند.
به طور معمول گواهی بازرسی و استاندارد برای کالاهای حساس صادر می شود که می توان به مواد خوراکی نظیر گوشت ، کالاهای فاسد شدنی و همچنین تجهیزات صنعتی اشاره کرد. از آن جایی که این تجهیزات در تولید بکار می روند باید در بهترین سطح کیفی قرار داشته باشند در غیر این صورت روند تولید با اختلال و خسارت های سنگین همراه خواهد شد. نام دیگر این گواهی COI می باشد که می توانید اطلاعات کامل آن را از شرکت بازرگانی واردات صادرات و مشاور بازرگانی درخواست کنید.

بازرسی کالا چه اهمیتی دارد؟
یکی از دغدغه های مهم و اصلی تاجران، بازرگانان و افرادی که در حوزه واردات و صادرات کالا فعالیت می کنند اطمینان از کیفیت و مرغوبیت کالاست. خوشبختانه طبق قوانینی که در سال های اخیر از جانب سازمان ملی استاندارد و همچنین کمیته جهانی استاندارد وضع شده ، بازرسی کالای وارداتی یکی از مراحل لاینفک و جدایی ناپذیر می باشد. قطعا بازرسی کالا امری پیچیده و دشوار است. به همین دلیل بازرسان افرادی خبره و با تجربه هستند که می توانند یک کالا را از جوانب مختلف تحت بازرسی قرار دهند.
اکنون که در حال ارائه این مطلب هستیم هیچ کالایی بدون بازرسی های دقیق امکان ترخیص از گمرک را ندارد و اگر در حین بازرسی شاهد موردی خارج از قوانین بودیم از ترخیص آن جلوگیری به عمل خواهد آمد. پس توصیه می کنیم قبل از هر اقدامی در حوزه واردات کالا مورد نظر، با مشاور واردات و صادرات صبحت کنید و راهنمایی های لازم را از او کسب کنید.
بازرسان کالا چه وظایفی بر عهده دارند؟
برای انجام خدمات بازرگانی همین الان تصمیم بگیرید
نویسنده