گروه بازرگانی تجارت پارسیان دارای کادری بسیار مجرب و با تجربه در همه تخصص های لازم درخدمات بازرگانی، صادرات و واردات انواع کالای مجاز بازرگانی میباشد.

اطلاعات تماس

021-91690742

09102455407

ایران، تهران

تهران،صندوق پستی ۳۵۸-۱۶۵۳۵

info@tejaratparsian.com

شرایط واردات دارو

شرایط واردات دارو به ایران

شرایط واردات دارو چیست و چه قوانینی در این حوزه وجود دارد؟ صنعت دارو را می توان یکی از صنایع دانش محور در نظر گرفت. زیرا کسب موفقیت های مختلف در آن بستگی به تجهیزات، پروسه تولید و بهبود کیفیت دارد. پس قطعا تولید داروهای جدید نیازمند سرمایه گذاری در زمینه تحقیق و توسعه خواهد بود. به همین دلیل برخی از کشورها در تولید داروهای خاص عاجز هستند و نیاز خود را از طریق واردات تامین می کنند. در این مطلب شما را با شرایط واردات دارو به ایران آشنا خواهیم کرد.

شرایط واردات دارو

شرایط واردات دارو

بهتر است قبل از پرداختن به شرایط واردات دارو به توانایی کشور ایران در تولید برخی از داروها اشاره کنیم. تولید داروهای با کیفیت و موثر نیازمند داشتن تجهیزات و تکنولوژی است. قطعا کشور ایران در تولید بسیاری از داروها موفق عمل کرده اما نمی توان این موضوع را نادیده گرفت که در ساخت داروهای خاص مانند داروهای درمان سرطان ناتوان است و به واردات روی آورده است. اطلاع از شرایط واردات دارو نیاز به آگاهی قوانین و ضوابط مرتبط با این حوزه دارد. یکی از سازمان هایی که بر عملکرد وارد کنندگان دارو نظارت دارد سازمان بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی است. وارد کردن داروهای مختلف از سایر کشورها می تواند به وسیله بخش خصوصی یا دولتی انجام شود.

واردات دارو توسط شرکت های خصوصی

در زمینه وارد کردن دارو توسط شرکت هایی که در بخش خصوصی فعالیت دارند دارای ضوابط خاصی برقرار است. مدارکی که به آن ها اشاره می کنیم باید به زبان انگلیسی و به شکل تایپ شده ارائه شوند. اصل گواهی مبدا همراه با تایید سفارت جمهوری اسلامی ایران از مهم ترین اسنادی است که باید در دست داشته باشید. در این گواهی اطلاعات کاملی از جمله میزان دوز دارو، برند تجاری دارو، نام و نشانی کارخانه تولید کننده دارو، ترکیبات و فرمولاسیون و … قید می شود. از سایر مدارکی که وجود آن ضروری است می توان به اصل مدرک نمایندگی اشاره کرد. این مدرک باید بیانگر نمایندگی کشور خارجی در خصوص تولید دارو باشد. شخصی به نام مسئول فنی شرکت وارد کننده مسئولیت کامل کردن فرم هایی مبتنی بر ارزیابی پرونده های داروهای وارداتی را بر عهده دارد و در صورتی که این مدارک مورد تایید قرار بگیرند قابل ارائه می باشند. علاوه بر آن فرمی که به واسطه شرکت به منظور تقاضا برای واردات دارو تکمیل شده است باید ارائه شود.
شرایط واردات دارو

شرایط واردات دارو برای واردکننده

همان طور که می دانید در واردات و صادرات کالا قوانینی وجود دارد که وارد کننده و صادرکننده باید به آن ها واقف باشند و بر اساس آن عمل کنند. در غیر این صورت دچار مشکلات عدیده ای خواهند شد. شرایطی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم برای وارد کنندگان وجود دارد. شرکت واردکننده دارو وظیفه دارد موضوع واردات داروی مورد نظر را در قالب اساسنامه شرکت به اداره نظارت بر امور دارو عرضه کند.
– هر شخص یا شرکت حقوقی اجازه وارد کردن داروهایی را دارد که مورد موافقت سازمان غذا و دارو باشد. در غیر این صورت اجازه ترخیص از گمرک را نخواهد داشت. برای اطلاع از این داروها می توانید از مشاور بازرگانی و افرادی که به عنوان مشاور واردات و صادرات فعالیت می کنند راهنمایی بگیرید.
– هر کدام از شرکت های واردکننده مجاز هستند فقط یک نفر را در سمت مسئول فنی معرفی کنند. این فرد باید دارای تحصیلات داروسازی باشد.
– شرکت هایی که به عنوان وارد کننده دارو شناخته می شوند باید به طور رسمی خودشان را به عنوان وارد کننده دارو اعلام کنند تا بتوانند نمایندگی آن را دارو را از آن خود کنند. در غیر این صورت نمی توانند فعالیتی در این خصوص انجام دهند. برای انجام این پروسه می توانید به سراغ شرکت بازرگانی واردات صادرات بروید و از روند آن مطلع شوید.

کلام اخر!

یکی از کشورهایی که ایران تبادلات دارویی زیادی با آن دارد کشور امریکاست. طبق آمارهایی که وجود دارد نشان می دهد در سال 1396 حدود 170 میلیون دلار دارو از امریکا وارد ایران شده که این امر نشان می دهد تراز ایران در خصوص منفی است. بیشترین واردات در حوزه داروهای هورمونی، ضدعفونی کننده های دارویی و مکمل ها بوده اند که دارای مشابه ایرانی نیستند.

برای انجام خدمات بازرگانی همین الان تصمیم بگیرید

Rate this post

نویسنده

romina

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *