گروه بازرگانی تجارت پارسیان دارای کادری بسیار مجرب و با تجربه در همه تخصص های لازم درخدمات بازرگانی، صادرات و واردات انواع کالای مجاز بازرگانی میباشد.

اطلاعات تماس

021-91690742

09102455407

ایران، تهران

تهران،صندوق پستی ۳۵۸-۱۶۵۳۵

info@tejaratparsian.com

انوانتر چیست

انوانتر چیست ؟ آشنایی کامل با انوانتر

انوانتر چیست ؟ اصطلاح انوانتر به چه معناست و در چه مواقعی به کار می رود؟ چه میزان با این عنوان آشنایی دارید؟ انوانتر در ترخیص کالا چه اهمیتی دارد؟ آیا انوانتر در گمرگ امری ضروری است؟ از انوانتر چه می دانید؟ وقتی کالایی وارد گمرگ می شود مراحل مختلفی را پشت سر می گذارد تا به مقصد خود و سپس به دست مصرف کننده برسد. برخی از از این مراحل ثبت و ضبط کالا در گمرگ، بازرسی، بازدید و تایید کالا توسط مأمور گمرگ و صاحب کالا انجام می شود که به این اقدام در اصطلاح انوانتر می گویند.  حال می خواهیم با مفهوم انوانتر آشنا شویم و بدانیم این عنوان به چه معناست و چه زمانی کاربرد دارد. در ادامه به بررسی انوانتر چیست خواهیم پرداخت.

انوانتر مرحله بسیار مهمی در صادرات کالا است و وجود آن ضروری است و باید با دقت و ظرافت خاصی توسط صاحب کالا و با مجوز و نظارت مأمور گمرگ صورت پذیرد. پس از اتمام این مراحل کار ترخیص کالا از گمرگ انجام می شود که آن هم خود شامل مراحل مختلفی است و قوانین و مقررات خودش را دارد. حال می خواهیم با مفهوم انوانتر آشنا شویم و بدانیم این عنوان به چه معناست و چه زمانی کاربرد دارد. در ادامه به بررسی انوانتر چیست خواهیم پرداخت.

انوانتر چیست

هدف از انوانتر چیست؟

پیش از اینکه با مفهوم انوانتر چیست آشنا شدیم بهتر است بفهمیم که آیا هدف از انوانتر چیست ؟ شاید بتوان انوانتر را مهم ترین و حساس ترین مرحله ترخیص کالا از گمرگ به حساب آورد. چرا که با این اقدام هم صاحب کالا، هم مأموران گمرگ و هم خریداران نهایی از صحت و سلامت کالای مورد نظر اطمینان پیدا می کنند. هنگام ترخیص کالا در گمرگ، صاحب کالا یا نماینده یا نمایندگان قانونی او این امتیاز را دارد که قبل از ارائه اظهارنامه، با موافقیت مأمور گمرگ و با ارائه تقاضای کتبی، کالای خودش را ببیند. او این امتیاز را دارد که اجناس خود را باز و حتی آن ها وزن کند و محتویات آن را ببیند و تایید کند.

اما اگر در حین این بازدید و بررسی خسارتی به کالا وارد شود، مسئولیت آن با صاحب کالاست و می بایست هزینه های آن را تقبل کند. صاحب کالا موظف است کالاهایی که نیاز به بسته بندی مجدد، تغییر بسته بندی یا خشک کردن و… دارد را در همان گمرگ انجام دهد. در این زمینه مشاور بازرگانی می تواند کمک بزرگی به شما کند.

برای انجام خدمات بازرگانی همین الان تصمیم بگیرید

ترخیص کالا از گمرک

پس از اتمام تمامی مراحل قید شده، مجدد وزن بسته، نوع کالا، جنس کالا، مقدار و تعداد آن بر روی بسته به طور دقیق نوشته می شود و در یک نسخه هم صورت جلسه و به انبار تحویل داده می شود. مأمور گمرگ نیز موظف است که غیر از آن چه که صاحب کالا درخواست کرده، کالای دیگری در اختیارش قرار ندهد و پیش از آن که این اجازه را به صاحب کالا بدهد باید مشخصات کالا، نوع بسته بندی، سالم یا معیوب بودن کالا، مطابقت کالا با مشخصات ذکر شده بر روی بسته بندی آن را بررسی و تایید کند.

کارگزار گمرگ یا حق العمل کار گمرکی نیز این اختیار را دارد که قبل از اظهار کالا به گمرگ با ارائه تقاضای کتبی و ارائه اسناد مالکیت، کالا را بازدید و محتویات آن را بررسی و تایید کند. پس از اتمام این مرحله نوبت به مرحله بعدی یعنی ترخیص کالا می رسد که این اقدام نیز خود مراحل مختلفی دارد از جمله؛ کسب مجوز استاندارد، مجوز بهداشت، مجوز وزارت ارشاد، مجوز اداره مبارزه با مواد مخدر، مجوز قرنطینه و…

انوانتر چیست

مزایای انوانتر

بی شک تا اینجای کار فهمیدید که انوانتر چیست ک با مفهوم و کاربرد آن آشنا شده اید. اما قطعا نیز می دانید که هدف از انوانتر چیست نیز به مزیت ها و ویژگی هایی ختم می شود که این مفهوم دربرگیرنده آن است. مزایای این کار در پروسه ترخیص کالا این است که کمک می کند تا صحت و سلامت کالای مورد نظر، نوع بسته بندی و… مورد تایید قرار بگیرد. در برخی از کشورها کارگزار گمرگ فعالیت خودش را در زیر مجموعه فورواردی کلا انجام می دهد. مشاور واردات و صادرات یکی از گزینه های مهم برای راهنمایی درر این زمینه است.

مرحله پس از انوانتر، یعنی ترخیص کالا، توسط شرکت بازرگانی واردات صادرات و شرکت های ترخیص کار انجام می شود که خود نیازمند ورود اطلاعات مربوط به هویت صاحب کالا نماینده آن جهت اظهار به گمرگ و تعیین ارزش کالا می باشد. اما این سوال پیش می آید که منظور از ارزش کالا چیست؟ ارزش کالا تنها شامل ارزش مادی آن از مبدا نمی شود، بلکه هزینه هایی مانند بیمه، نرخ حمل و نقل هم به آن اضافه خواهد شد. حتی گاهی اوقات هزینه بسته بندی نیز به موارد فوق اضافه می شود. ترخیص کالا همان حمل کالا تا مقصد نهایی محسوب می شود. شرکت های ترخیص کار معمولا در محل گمرگ ها مستقر هستند تا روند کار سریع تر پیش برود و صاحب کالا برای ترخیص کالای خود تا مقصد نهایی دچار وقفه و مشکل نشود.

ترخیص کالا از گمرگ بین دو تا سه ماه مهلت دارد تا به مقصد برسد و در غیر این صورت صاحب کالا موظف است گواهی نامه گمرگ مقصد را ارائه نمایند که در صورت عدم این کار، گمرگ خود اقدام به توزیع کالا از مسیرهای مورد نیاز می کند. گاهی نیاز می باشد که اقدام به اخذ وکالت نامه از سوی صاحب کالا کند.

انوانتر چیست

مدارک‌ مورد نیاز جهت ترخیص کالا

قطعا که در مقاله ناوانتر چیست مواردی چون مدارک مورد نیاز جهت ترخیص کالا نیز مورد اهمیت قرار می گیرند. حال که بررسی اوانتر چیست و حتی شرایط آن پرداختیم، بهتر است کمی هم در مورد مدارک مورد نیاز به منظور ترخیص ‌الا از گمرک بپردازیم. بی شک که جهت ترخیص هر نوع محموله ای ما بایستی مدارکی را به ماموران گمرک ارائه دهیم که شامل:

• اظهارنامه

این اظهارنامه همان سندیست که در سامانه EPL باید ثبت گردد. اظهارنامه ها معمولا مجموعه ای از اطلاعات فنی و کیفی درباره ی ماهیت و ارزش کالا هستند.

• قبض انبار

قطعا زمانی که محموله شما به گمرک می رسد، بعد از تحویل به انبار، برگه ای را به عنوان قبض انبار دریافت می کنید که در گمرک جهت ترخیص باید ارابه دهید.

• بارنامه

دیگر مدارک مورد نیاز نیز، بارنامه هستند که شامل اطلاعاتی درنورو تعداد کالاها و کانتینرها، علامت کالا و … می باشد.

• فاکتور

فاکتور نیز شامل سیاهه خریدی است که به عنوان سند باید تحویل گردد.

• ترخیصیه

مهمترین مدرک‌ موردنیاز به هنگام ترخیص کالا شامل ترخیصیه است.

• گواهی مبدأ

گواهی مبدأ قطعا از دیگر مدارک ضروری است که نام کشور تولید کننده کالا را در آن درج می کنند.

• پیش فاکتور

پیش فاکتور نیز به عنوان سند انعقاد قرارداد خرید کالا از فروشنده است که بایستی تحویل مامور گمرک شود.
Rate this post

نویسنده

anna

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *